PREDNOSTI TERRASIT TOPLINSKE IZOLACIJE

Mehanički otporan na poplave i curenja vode

2 do 4 puta veća tlačna čvrstoća od vlaknastih materijala

Iznimno mala težina, 10cm ploča najviše 1.5kg-m2

Besprijekoran za zdravlje, mogućnost 100% recikliranja

Prednosti Terrasit toplinske izolacije

Ugodan životni prostor

Terrasit toplinske izolacije se izrađuju u skladu s najnovijim zahtjevima i pod stalnim laboratorijskim nadzorom, s ciljem stvaranja ugodne atmosfere doma i održavanja čistog okoliša.
Pravilnom upotrebom toplinskih izolacija smanjit ćemo ispuštanje štetnih materija u atmosferu i uštedjeti energiju i do 50%.

Jednostavna ugradnja

Prije ugradnje toplinskih izolacija je potrebna pravovremeno i stručno projektiranje, na taj način možemo značajno utjecati na kvalitetu i trajnost konstrukcija.

Ekološki prihvatljive ploče

Izolacisjki materijal počinje da bude koristan za okoliš kada dostigne vrijeme povrata u prirodu tj, kada se količina CO2 koja se emituje za proizvodnju materijala nadoknadi količinom koja se ne emituje u atmosferu korištenjem termoizolacije.

Vrijeme povrata TERRASIT panelom iznosi samo 6 mjeseci, što aktivno doprinosi održivosti okoliša i ekonomskim uštedama jasno mjerljivim.

EPS i EPP se 100% recikliraju i pripadaju materijalima koji podržavaju kružnu ekonomiju.

EPS – Ekspandirani polistren
Stiropor je trajna toplinska izolacija

Energetski štedljive zgrade i kvalitetne stambene prostore ne možemo ni zamisliti bez ekspandiranog polistirena (EPS). U razvijenim državama je stanje takvo, da je 90% svih fasada izolirana upravo sa ekspandiranim polistirenom. U većini konstrukcijskih sklopova je zbog svojih izuzetnih svojstava nezamjenjiv. Koristimo ga svugdje, gdje trebamo toplinsku i zvučnu izolaciju zidova, krovova, podova i drugih konstrukcijskih sklopova za sve vrste zgrada.

Kako “dišu” zidovi presvučeni stiroporom?
Prijatna izolacija za zdravlje i okoliš

Sa izrazom „disanje zidova“ kreatori reklamnih poruka i svi stručnjaci slikovito opisuju difuziju ili prodiranje vodene pare iz prostora za boravak kroz zidove. Većina problema sa vlagom u prostorima kod energetskih sanacija nastaje zbog ugradnje novih prozora s učinkovitim dihtovanjem, što jako smanjuje izmjene zraka.

Požar, pa šta?

Ekspandirani polistiren je u građevinarstvu u većini država EU prepoznat kao materijal, koji je samogasiv-izolacija koja se u  uvjetima požara, doduše topi, dok izolacija kao takva požar ne smije prenositi dalje. Sistemi fasada s izolacijom od ekspandiranog polistirena, koja je prekrivena s armiranom žbukom i završnim slojem, spadaju u odlični razred E reakcije  na požar. Sve građevinske EPS ploče su po normi EN 13501-1 u razredu E reakcije na požar, odnosno razredu B1 prema DIN 4102. (>>samogasiv materijal<<).

EPS i u vrtićima, benzinskim pumpama…

Iz navedenog je očigledno da ima mnogo država u EU u kojima je 90% svih fasada izolirano upravo s fasadnim stiroporom. EPS fasadna izolacija je bila često, bez pretjerivanja projektirana u velikom broju građevina raznih namjena do visine od 22 metra; stambeni blokovi, domovi zdravlja, škole, vrtići pa čak i benzinske pumpe!

EPS ploče, otporne na vodu

Stiropor u fasadama i podovima ima mnogo prednosti pred ostalim izolacijama osjetljivim na vodu (curenje krovova, poplave, gašenja vodom prostora…). Stiroporne ploče kod potpunog potapanja u jednom mjesecu upiju manje od 5% vol., tako natopljene ploče se jednostavno osuše i dalje obavljaju svoju izolacijsku funkciju. Dozvoljena vodoupojnost EPS ploča (X max. 40%) u sezoni grijanja na fasadi je čak 4x veća od vlaknastih izolacija, kod kojih uslijed kondenzacije  može doći do trajnih oštećenja! Kod osjetljivih materijala u slučaju da su u doticaju s vodom i prekomjernom vlagom potrebna je skupa zamjena oštećenih površina.