TERRAPUR

TERRAPUR – poliuretansko ljepilo za izolacijske ploče

je nisko ekspandirajuća jednokomponentna poliuretanska pjena koja ima dobro prijanjanje na stiropor, stirodur, kamenu vunu, beton i bitumenske izolacijske materijale. Stvrdnjava se pomoću vlage i zraka, otporna na starenje, omogućuje jednostavno korištenje i optimalno doziranje. Vrijeme stvrdnjavanja je cca 1-2 sata, a već poslije 5-10 min više nije ljepljiva na dodir.

Korištenje: poliuretansko ljepilo nanosimo na rub ploče, ali i po površini u obliku slova W. Minutu poslije nanošenja poliuretanskog ljepila na izolacijsku ploču istu pričvršćujemo na zid. Namještanje izolacijske ploče moguće je max. 10 do 15 minuta. Poslije pričvršćivanja ploče treba treba sačekati 2 sata s drugim radovima kako bi se ljepilo stvrdnulo. Dodatno pričvršćivanje izolacijskih ploča ovisi o kvalitete građevisnke podloge. Na podnožju zgrade, na starim žbukama, betonu i nenosivim podlogama sidrenje je uvijek potrebno. Koriste se samoljepljivi odstojnici za izolacijske ploče. Dozu prije korištenja snažno protresti, s ventilom okrenutim nadolje i pritiskom na ventil možete početi nanositi ljepilo. Površine na koje se nanosi poliuretansko ljepilo moraju biti čiste, bez ostataka prašine i masnoća. Prije nanošenja preporučuje se vlaženje površina vodom.

Optimalna temperatura doze prilikom korištenja: 20 – 25 stepeni C. Ukoliko ne potrošite cijelu dozu, ventil i cjevčicu očistite Terrapur Cleaner sredstvom za čišćenje.

Rok upotrebe je utisnut na ambalaži.

Pakiranje: 750 ml