Izbornik jezika

Bosanski | English | Deutsch

BUDI JUNAK SVOJE ZAJEDNICE

Novosti i sajamske aktivnosti

Donacija za JU MS Građevinsko-geodetsku školu Tuzla

 

30.01.2017 10:10
Slika
 

Predstavnici Fabrike za proizvodnju termoizolacionih ploča i ploča za podno grijanje " Terrasit insulation" iz Gračanice u ponedjeljak, 30.januara tekuće godine, učenicima JU MS Građevinsko- geodetske škole Tuzla uručili su vrijednu donaciju. Radi se o 18 radnih odijela i određenoj količini repromaterijala neophodnog za izvođenje praktične nastave namijenjenih polaznicima novoosnovanog zanimanja Izolater ovojnice objekta. Donaciju je u ime preduzeća " Terrasit insulation" Gračanica uručio g- din Elvedin Jasarević.

Potrebno je istaknuti da je direktor i vlasnik Fabrike za proizvodnju termoizolacionih ploča i ploča za podno grijanje " Terrasit insulation" iz Gračanice, Osman Tukić, i u prethodnim godinama uvijek izražavao veliko razumijevanje i podršku potrebama naše škole u procesu obrazovanja mladih generacija stručnog kadra.
Ovo je, svakako, jedan od rijetkih i svijetlih primjera dobre i uspješne saradnje i podrške privrednih subjekata školi što je neophodno za školovanje stručnog kadra na tržištu rada.
0 0